Füstölt Orsli káposztás rétesbe tekerve

Hozzávalók

  • 1 csomag Füstölt Orsli 350g (allergénmentes) 
  •  mirelit réteslap
  • tojás
  • savanyú káposzta
  • füstölt szalonna
  • fokhagyma
  • friss kapor
  • tejföl
  • őrölt bors, só
  • szezámmag
  • joghurt

Elkészítés

A kockára vágott füstölt szalonnát kipirítjuk, a megmosott kicsavart savanyú káposztát hozzáadjuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával és friss vágott kaporral tovább ízesítjük. Készre pároljuk, majd, hagyjuk hűlni.

A mirelit réteslapokat kiengedjük. Az egész tojásokat felverjük és ecsettel megkenjük a réteslap széleit. Felhevített serpenyőben az Orslit megpirítjuk. A réteslap közepébe felhalmozzuk a káposztát, rátesszük a megsütött Orslikat , majd még egy réteg káposztával lezárjuk és felcsavarjuk a réteslapba.

Felvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk. Kivajazott tepsibe, előmelegített sütőben 180 Celsius fokon kb. 30 percig sütjük. Joghurttal tálaljuk.

Jó étvágyat!