Füstölt Orsli káposztás rétesbe tekerve
Hozzávalók
Elkészítés
A kockára vágott füstölt szalonnát kipirítjuk, a megmosott kicsavart savanyú káposztát hozzáadjuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával és friss vágott kaporral tovább ízesítjük. Készre pároljuk, majd, hagyjuk hűlni.
A mirelit réteslapokat kiengedjük. Az egész tojásokat felverjük és ecsettel megkenjük a réteslap széleit. Felhevített serpenyőben az Orslit megpirítjuk. A réteslap közepébe felhalmozzuk a káposztát, rátesszük a megsütött Orslikat , majd még egy réteg káposztával lezárjuk és felcsavarjuk a réteslapba.
Felvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk. Kivajazott tepsibe, előmelegített sütőben 180 Celsius fokon kb. 30 percig sütjük. Joghurttal tálaljuk.
Jó étvágyat!