Libamáj pástétom pirított dióval, fokhagymás pirított baguetten, céklakompóttal

Hozzávalók

  • 2 doboz ORSI libamáj páté pirított dióval 50 g
  • cékla
  • barna vagy fehér baguette
  • bors
  • méz
  • balzsamecet
  • fokhagyma

Elkészítés

A libamáj pástétomot felszeleteljük, olajon hirtelen mindkét oldalát megpirítjuk. Rátesszük az előre megpirított, fokhagymázott bageuettre.

Házilag elkészített céklakompóttal ajánljuk. A megmosott céklát egy kisebb tűzálló edénybe téve, só-ágyazva 150 Celsius fokon 2 – 2,5 órát sütjük. Amikor a cékla megpuhult, kivesszük a sütőből, hideg vízbe téve átmossuk a sótól és meghámozzuk. Kisebb gömbökre vagy kockára vágjuk.

Mézzel, balzsamecettel ízesítjük, lehűtve tálaljuk. Salátát ajánlunk hozzá.

Jó étvágyat!