Libamáj pástétom pirított dióval, fokhagymás pirított baguetten, céklakompóttal
Hozzávalók
- 2 doboz ORSI libamáj páté pirított dióval 50 g
- cékla
- barna vagy fehér baguette
- só
- bors
- méz
- balzsamecet
- fokhagyma
Elkészítés
A libamáj pástétomot felszeleteljük, olajon hirtelen mindkét oldalát megpirítjuk. Rátesszük az előre megpirított, fokhagymázott bageuettre.
Házilag elkészített céklakompóttal ajánljuk. A megmosott céklát egy kisebb tűzálló edénybe téve, só-ágyazva 150 Celsius fokon 2 – 2,5 órát sütjük. Amikor a cékla megpuhult, kivesszük a sütőből, hideg vízbe téve átmossuk a sótól és meghámozzuk. Kisebb gömbökre vagy kockára vágjuk.
Mézzel, balzsamecettel ízesítjük, lehűtve tálaljuk. Salátát ajánlunk hozzá.
Jó étvágyat!